ЛЕТ
  • Kierowca

Valeo na targach IAA Mobility 2023

IAA Mobility
Od 4 do 8 września 2023 roku Valeo przebywał w Monachium na targach IAA Mobility, jednym z najważniejszych spotkań branżowych dla interesariuszy z obszarów mobilności, zrównoważonego rozwoju i technologii.

Jako firma technologiczna o wyjątkowej pozycji i światowy lider w dziedzinie technologii definiujących przyszłość, Valeo jest zaangażowane, aby uczynić mobilność bardziej ekologiczną, bezpieczną i przystępną cenowo na całym świecie. Firma Valeo zaprezentowała swoje rozwiązania wspierające transformację przemysłu motoryzacyjnego.

Valeo oferuje pełną gamę rozwiązań dla wszystkich poziomów elektryfikacji, od niskiego napięcia 48V do wysokiego napięcia. Dzięki standardowym i modułowym platformom Valeo wspiera elektryfikację mobilności samochodów, ale także rowerów, dwu- i trzykołowych i lekkich 4-kołowych pojazdów.

Na targach IAA Mobility 2023 firma Valeo zaprezentowała nową oś 6-in-1eAxle, łączącą falownik, ładowarkę pokładową, przetwornicę DC/DC, moduł dystrybucji energii, eMotor i reduktor.

Ponadto Valeo zaprezentowało Clean Motion wraz z EVIG, trójkołowym droidem stworzonym przez Clean Motion i napędzanym przez układ napędowy Valeo e-access i panele słoneczne. EVIG oferuje zoptymalizowane dostawy ostatniej mili w środowiskach miejskich dzięki swojej najmniejszej wadze w stosunku do wielkości ładunku na rynku i elastycznej przestrzeni ładunkowej, a także dzięki usługom umożliwiającym łączność.

Ponieważ elektryfikacja nie może być wydajna bez silnego zarządzania ciepłem, Valeo zapewnia najlepszą technologię, aby zapewnić wydajność, żywotność i bezpieczeństwo akumulatora, a także umożliwić komfort pasażerów, minimalizując jednocześnie wpływ na zasięg. W Monachium firma Valeo zaprezentowała swoją wydajną kompaktową i scentralizowaną inteligentną pompę ciepła. Dzięki wydajnemu oprogramowaniu i pełnej integracji komponentów czynnika chłodniczego i chłodziwa upraszcza integrację systemu i pozwala zwolnić więcej miejsca pod maską.

Jako światowy lider w dziedzinie ADAS, Valeo oferuje najszersze portfolio technologii percepcji w branży i wszystkie technologie, aby sprostać wyzwaniom pojazdu definiowanego programowo. Na przykład Valeo opracowuje pełny pakiet oprogramowania opartego na sztucznej inteligencji do przetwarzania sygnałów, widzenia komputerowego, łączenia danych i sterowania pojazdem.

Ponadto Valeo zobowiązuje się do neutralności pod względem emisji dwutlenku węgla w 2050 r. oraz do ochrony zasobów naturalnych poprzez przyjęcie zasad gospodarki o obiegu zamkniętym. Rozpoczyna się to od fazy koncepcji produktu poprzez dokonanie właściwych wyborów dotyczących materiałów, technologii i projektu. Na targach IAA Mobility 2023 firma Valeo zaprezentowała Canopy, pierwszą wycieraczkę zaprojektowaną z myślą o redukcji emisji CO2 o 61%  i PURELIGHT, przełomową koncepcję reflektora zaprojektowanego z materiałów pochodzenia biologicznego i wytwarzania addytywnego, która umożliwia naprawę i ponowne wykorzystanie materiałów, aby zminimalizować jego wagę i wydłużyć jego cykl życia.

Doceniamy twoje zainteresowanie
proszę potwierdź swój adres E-mail